در دسته بندی انواع گوشت، می توان شترمرغ را در گروه ماکیان قرار داد و آن را شبیه به گوشت مرغ دانست؛ با این تفاوت که رنگ قرمزی دارد و نحوه ی پخت و پز آن مانند گوشت گاو است.
برخی از علاقه مندان به شترمرغ طعم آن را با برش لاغرتر از گوشت گاوی که با علف تغذیه شده مقایسه می کنند. اکثر گوشتهای گاوی که افراد، به خصوص افرادی که ساکن شهرها هستند، استفاده می کنند، از گا.های تغذیه شده با غلات است. رژیم غلات، به گوشت گاو، محتوای چربی عضلانی بالاتر و رگه های چربی بیشتری می دهد. گوشت گاو تغذیه شده با علف، طعم بسیار لذیذتری دارد. طعم گوشت شترمرغ را می توان به گوشت شکار کم چرب مانند گوزن نیز شبیه دانست.
گوشت شترمرغ رنگ قرمز خود را از میوگلوبین می گیرد. میوگلوبین پروتئینی در ماهیچه ها است که با قرار گرفتن در معرض اکسیژن قرمز می شود. گاوهای گوشتی نیز سطح میوگلوبین بالایی دارند وبه همین جهت گوشت آنها خیلی قرمز است.
اگرچه گوشت شترمرغ قرمز است، اما هنوز توسط USDA به عنوان طیور طبقه بندی می شود. اما در آشپزی، این طبقه بندی متفاوت است و آن را در گروه انواع گوشت قرمز قرار می دهند.
رنگ قرمز گوشت شترمرغ خام، تیره تر و براق تر از سایر انواع گوشت قرمز است. هنگامی که این گوشت به صورت استیک بریده می شود، شبیه به فیله مینیون یا سایر برش های گوشت گاو بدون چربی به نظر می رسد. رگه های چربی مرمر مانند در این گوشت بسیار کمتر از گوشت گاو و گوسفند است.
شباهت شترمرغ به گوشت گاو تنها محدود به رنگ قرمز آن نمی شود. برش های پخته شده این گوشت، بسیار شبیه به گوشت گاو پخته شده است؛ با این تفاوت که محتوای چربی زیاد گوشت گاو باعث چروک شدن آن بعد از پخت شده ولی در یک برش پخته شده گوشت شترمرغ اندازه و شکل اصلی حفظ می شود.

جگر شترمرغ مغذی ترین اندام گوشتی این حیوان است و می تواند به عنوان یک منبع قوی ویتامین A معرفی شود. ویتامین A برای سلامت چشم بسیار مفید است و موجب کاهش بیماری های التهابی از جمله بیماری آلزایمر و آرتریت می شود.
با کمی تحقیق می توانید متوجه بشوید که التهاب عامل اصلی بیماری های زیادی است و پیدا کردن راهی برای کاهش یا پیشگیری از این التهابات کار آسانی نیست. شاید شنیده باشید که پزشک برای کمک به بهبود بیماری هایی نظیر آرتروز، پیشنهاد می کند تا رژیم غذایی را بهبود ببخشیم. اضافه کردن یک منبع غنی از ویتامین A قدم بسیار خوبی برای این کار است.
امروزه ایرانی ها بیش از هر زمان دیگری از رژیم غذایی مناسب آگاه شده اند. اتکینز، کتو و بدون گلوتن، برخی از جدید ترین رژیم های سرشار از پروتئین و با کم ترین میزان کربوهیدرات هستند. اگر پروتئین پرچرب و کلسترول بالا مصرف می کنید، گوشت شترمرغ می تواند جایگزین سالمی باشد.
جگر شترمرغ همچنین حاوی اسید فولیک، آهن، کروم، مس و روی است و به ویژه برای قلب و افزایش سطح هموگلوبین خون می تواند بسیار مفید باشد.
جگر شترمرغ که بسیار خوش خوراک است، طبعی گرم دارد و به آسانی در سفره غذایی ما می تواند جای بگیرد. با توجه به این که گوشت شتر مرغ کم چرب ترین گوشت با طبع گرم است، می تواند به عنوان جایگزین گوشت گاو و گوسفند مورداستفاده قرار بگیرد.
به علت وزن بالای یک دست کامل جگر شترمرغ ممکن است برای شما سوال شود که روش نگهداری این گوشت به چه صورت است؟ جگر شترمرغ را می توان مانند گوشت قرمز به حالت یخ زده در فریزر در دمای 5- تا 25- درجه تا 6 ماه نگهداری کرد. این گوشت در یخچال با دمای 4 تا 0 درجه نیز تا سه روز قابل استفاده است.
ساخته شده با ابزار قدرتمند سامانه جامع